Nordiska tävlingar i barbershopsjungande har arrangerats sedan 1980 (med uppehåll för pandemiåren 2020 och 2021).

I samband med Kristi himmelfärdsdagshelgen samlas omkring 500 barbershopsångare från hela Norden i Kalmar. 18-20 ska de Nordiska Mästerskapen i Barbershopsång avgöras. Samtliga hotellrum i Kalmar är bokade för de tillresta tävlingsdeltagarna.

Dessa mästerskap arrangeras av Society of Nordic Barbershop Singers (SNOBS) som grundades 1979.

Fredagen den 19 maj blir det Olle Nyman Memorial Show. Nyman var en av Snobs grundare. Överskottet från konserten går till hans minnesfond, som arbetar för att stödja utbildning och utveckling inom barbershop. Vid konserten framträder andrapristagarna i klasserna Men’s chorus, Women’s chorus och Mixed Chorus tillsammans med inbjudna gäster.

På lördag den 20 maj blir det s k Mass singing på Larmtorget i Kalmar. På kvällen stor Show of Champions. Alla nykorade mästare, det vill säga tre körer och tre kvartetter, uppträder tillsammans med inbjudna gäster.


Bilden: Eric Ideler, foto


LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.