Karin Oldgren

S:t Petri Ungdomskör (SPUK) från Malmö har deltagit i den internationella körtävlingen Musica Orbis Prague Festival 27 juni – 1 juli tillsammans med sin körledare Karin Oldgren. Nu har de återvänt och har med sig tre priser i bagaget: ett guld, ett silver samt juryns specialpris för ”Bästa program”.

Körer från hela världen tävlade i kategorierna ”Unrestricted” (Obegränsad), ”Sacred” (Sakralt) samt ”Folklore” (Folkmusik). Dessutom delades juryns specialpriser ut. S:t Petri Ungdomskör tilldelades guld i den första kategorin ”Unrestricted”, silver i den andra kategorin ”Sacred” samt mottog juryns specialpris för ”Bästa program”.

SPUK

S:t Petri Ungdomskör är för sångare i åldrarna 14–24 år som vill utvecklas som sångare och i att uttrycka sig sceniskt. Kören sjunger främst klassisk musik, men även andra genrer såsom musikal.

Kören samarbetar regelbundet med solister, musiker och regissörer. SPUK sjunger i gudstjänster och konserter i S:t Petri kyrka, samt ger konserter på andra håll i Malmö och runt om i Sverige. Kören har medverkat i radio och film samt tävlat framgångsrikt i europeiska körtävlingar.


LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.