Konsertproduktionen In State of Emergency har planerats i drygt två år. Nu när den ges, den 27 mars 2022, är den dessvärre mer aktuell än någonsin.

Kören Vocal Art Ensemble i Göteborg tror på musikens kraft att stärka människan och vill ge publiken en föreställning som speglar de känslor många bär på i en orolig tid.

Med syftet att utveckla konsertformen började man under våren 2020 planera för projektet In State of Emergency med musik och texter i engagemang för människors lika värde, vår miljö, demokrati och vår oro för krig och terror i lokalt och globalt perspektiv.

För att göra körframträdandet ännu starkare. samarbetar man i konserten med med regissören Anci Hjulström, ljusdesignern Emma-Kara Nilsson, skådespelare och instrumentalister.

Tillägnad folket i Ukraina
Jan Yngre, dirigent för Vocal Art Ensemble sedan 1978.

– Vi ville redan från början skapa en kraftfull konsert som speglar de känslor många bär på i en orolig tid. De senaste veckornas tragiska händelseutveckling i Ukraina har tyvärr gjort föreställningen än mer aktuell och angelägen.

– Vi vill tillägna den här föreställningen de lidande i Ukraina, säger Jan Yngwe (professor vid Högskolan för Scen och Musik i Göteborg) som är körens dirigent och konstnärlige ledare.

Konsert den 27 mars

In State of Emergency-konserten framförs i konsertsalen på Artisten, Fågelsången 1 i Göteborg.

Medverkande är Vocal Art Ensemble, Rhythm Art Duo, Marcus Löfdahl, accordeon samt Nina Zanjani, recitation.


Konsertföreställningen genomförs med stöd av Stenastiftelsen.LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.