Tonsättaren Paula af Malmborg Ward verkar nästan alltid vara igång med något musikprojekt. Är det inte en tvåaktsopera komponerad 2020 – Mytomania – som kommer att få sin uppskjutna premiär på GöteborgsOperan 2023, så kan det vara en ’vokal symfoni’ med Göteborgs Symfoniker. Eller Buteljernas tid från 2021, för 14 flaskor och piano.

Oväntade konstellationer och kittlande titlar hör till Paula af Malmborg Wards tonsättarvärld.

Pållans låtar

Och nu kommer en nostalgitripp från tonsättaren med skivan Pållans låtar – till slut, från början. Ystert, lekfullt, svängigt.. Icke alls så som du trodde att en konstmusiktonsättare skulle våga släppa ut.

Och vilken nu levande svensk tonsättare skulle kunna ställa upp med dessa vokalinslag?! Sångtexterna och framförandet håller samma höga och originella kvalitet som musiken.

Läskig jazzvals, salsa med löjrom …

– Doftande bossa nova, läskig jazzvals, salsa med löjrom – efter 30 år som tonsättare på heltid ger jag nu ut mina gamla låtar, mitt grundvatten. Vi snackar 80-tal, förklarar Paula af Malmborg Ward.

Här finns jazzvalsen om en krusbärsläsk på Stilla havet, salsalåten om löjrom och kantareller, soulballaden om en stilla flod och shufflelåten om den röda tråden. För att inte tala om den 60-talsdoftande, leende bossanovan Ut och segla som ger sig ut i den snårigaste harmonik ni har hört. Kort sagt – låtar om livet i allsköns stilar och förpackningar och med ett ystert spelhumör. 

– Jag har med mig favoriterna Olle Linder, Per Strandberg, Ossian Ward, Martin Bjurek Svanström, Simon Jonsson, Arvid Jullander, Karin Klingenstierna, Ludvig Ward, Johannes Lundberg, Urban Ward. Dessutom kommer ett bonusspår med, en originalinspelning med Bim Bom Bossa: Sören Svedestig och Henrik Söderholm

Skivan Pållans låtar – till slut, från början ges ut på skivbolaget Imogena och finns bland annat på Spotify och YouTube.

Den 30 mars blir det releasekonsert på Porter-Pelle, Adolf Edelsvärds gata 11 i Göteborg.LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.