Det är fortfarande märkliga tider. Men (kanske) långsamt börjar konsertupplevelserna återvända. Som att Radiokören för första gången på drygt ett år gör en konsert i Engelbrektskyrkan, Stockholm. Visserligen utan publik … och inga hostningar.

Det var en decimerad kör, 16 personer, som på vederbörligt avstånd från varandra från koret framförde musik av Bach och Brahms till Arvo Pärt under ledning av chefsdirigenten Kaspars Putniņš sparsmakade rörelser.

Trots en halverad Radiokör fanns klangen, märgen och intensiteten där, hjälpt av den vänliga kyrkoakustiken. Det blev till ett kammarmusikaliskt sound under valven.

Konsertens huvudnummer var Johann Sebastian BachJesu, meine Freude – det fantastiska körverket i elva satser. Johannes Brahms Geistliches Lied kombinerades med nutida verk av Arvo Pärt (f. 1939), The Deer’s CryTõnu Kõrvits (f. 1969), The night is darkening round me, och Gavin Bryars (f. 1943), Expressa solis – Tersa perfetta ur On Photography.

Medverkande musiker är Mariangiola Martello (orgel och harmonium), Johanna Sjunesson (cello), Oskar Ekberg och Katarina Ekberg Trollhagen (piano).

Se och hör konserten här

Foto: Arne Hyckenberg

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.