Den världsarvsklassade Drottningholms Slottsteater har fått en ny vd och konstnärlig ledare i Anna Karinsdotter efter Sofi Lerström, som de senaste tio åren varit vd. Anna Karinsdotter har senast varit konstnärlig chef för Unga på Kungliga Operan. Anna kommer att tillträda den 1 maj 2021 och har fem års förordnande.

– Hennes djupa passion för den här unika teatern och det kulturhistoriska arvet gör att hon kommer kunna fortsätta att utveckla och förädla verksamheten. Hon kommer med sin kreativitet, kunskap och erfarenhet skapa spännande produktioner och evenemang för att fortsatt nå ut till en bred publik i alla åldrar, säger Karin Forseke, ordförande i Drottningholms Slottsteaters nämnd.

Anna Karinsdotter har i femton år arbetat med att utveckla Kungliga Operans barn- och ungdomsverksamhet, först som avdelningschef och sedan 2012 även som konstnärlig chef. Hon har sedan tidigare erfarenhet från museivärlden och har en bred kunskap inom konst och humaniora. 

Visning på Drottningholmsteatern. Foto: Elias Gammelgård

Sofi Lerström, nuvarande vd och konstnärlig ledare, har erbjudits förlängning men valt att inte tacka ja. Planeringen för säsongerna 2021 och 2022 slutförs av Sofi Lerström vars förordnande löper ut sista april 2021.


Bilden överst: Anna Karinsdotter, foto Catharina Biesèrt.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.