25 personer bort. GöteborgsOperan måste förbättra sitt resultat med 50 miljoner kronor under åren 2024–2027. Förutom ökade intäkter och minskade driftkostnader kommer personalstyrkan minskas. Arbetsgivaren lägger nu ett varsel om upp till 25 personer.

Totalt ska 30 miljoner kronor sparas på personalsidan under åren 2024–2027, vilket motsvarar 40 årsverken av de drygt 500 som utförs på GöteborgsOperan idag.

Naturliga pensionsavgångar och vissa organisationsförändringar gör att arbetsgivaren nu lägger ett varsel om upp till 25 personer. Planen är att de konstnärliga och scentekniska avdelningarna drabbas i något lägre grad procentuellt än de administrativa.

Efter sommaren kommer personalen att få ett så kallat frivillighetserbjudande, men utformning och exakta villkor och vilka som kommer att kunna ansöka är ännu inte klart. 

Vd Christina Björklund hoppas att personalminskningen i hög grad kommer att kunna genomföras genom frivillighetspaket och pensionsavgångar. Först därefter blir det fråga om uppsägningar. 


Bilden: Mats Bäcker, foto


LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.