När musikupplevelserna i Sverige inte räcker till vill den glättat bestrukna musiktidskriften Opus ta med konsertpubliken till Europas musikscener. För bekvämt – och klimat-aningslöst – lyssnande arrangerar man musikresor med flyg. I vår, liksom vid flera tillfällen tidigare år.

Vårens turer till Hamburg, Wien och Berlin sålde slut på bara några veckor. Som tröst ordnas en resa till Italien i sommar, med flyg från Arlanda eller Kastrup.

Nu handlar det inte så mycket om kulturell välgärning utan mer om kommersiell drivkraft. För bakom dessa musikarrangemang står resebyrån BK Travel i Malmö, som specialiserat sig på konst- och musikresor till olika destinationer i Europa, ofta i samarbete med allehanda vänföreningar inom kulturområdet.

Bildexempel på hållbarhet, enligt BK Travel.
Hållbart resande?

Reseföretaget säger sig vilja verka för ”ett hållbart resande och bidra till turismens positiva effekter. Genom att erbjuda kunskap och erfarenhet som bidrar till ett hållbart resande vill vi underlätta för våra kunder att göra aktiva och medvetna val”.

Resor med flyg verkar höra till företagets idé om hållbart resande.

Berlin med buss eller flyg

Ur researrangörens katalog väljer Opus bland annat en operaresa till Berlin, 20–23 april. 13,500 kr/person i delat dubbelrum. Resa med modern helturistbuss och erfaren chaufför. Flyg från Arlanda med SAS i ekonomiklass kan erbjudas mot tillägg.

Wien med flyg

En operaresa går med direktflyg med Lufthansa eller Austrian Airlines från antingen Arlanda eller Kastrup. Med på resan finns Opus ciceron Camilla Lundberg. Pris: 24,900 kr/person i dubbelrum.

Neapel med flyg

I slutet av juli går en operaresa till Neapel – Capri – Ravello. Pris: 24,900 kr/person i dubbelrum. Men så fär man också en mellanlandning i Frankfurt. Musikciceron är Madeleine Jostedt-Ulrici.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.