När Musik i Syd skulle utse 2022 och 2023 års Ensemble in Residence bland de 30 sökande grupperna blev det inte en ensemble, utan tre:

Rebell Gitarrkvartett som genom samarbeten med såväl tonsättare som videokonstnärer, skapar ett finstämt audiovisuellt koncept som inkluderar och tilltalar lyssnaren. 

Duon Vågspel som 2018 vann “Årets Nykomling” på Folk och Världsmusikgalan. Med varsin fiol under hakan, en stabil tradition av västgötalåtar i ryggen samt egna alster förmedlar de sin musik energifullt och med full svängfaktor.

Jazzkvartetten Makross spelar lekfullt och med ett okonstlat uttryck där musiken växer målinriktat framåt med ett öppet sinne och stor lyhördhet.

Framtidshopp och energi

– Post pandemi vill vi bidra till att ge framtidshopp och energi och stärka förutsättningarna för sydsvenska ensembler att leva på sin musik. Därför har vi beslutat att välkomna tre nya ensembler som under det kommande 1,5 året får stöd i sin etablering och utveckling inom vårt program Ensemble in Residence, säger Susanne Rydén, VD på Musik i Syd.
LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.