För fjärde året i rad genomförs Gränslandet, som kallar sig en symfonisk fest. 20–21 augusti framförs konstmusik musik tillsammans med klassisk världsmusik.

– Vi är otroligt taggade på årets festival efter så pass lång tid av en närmast kulturell öken, man blir nästan tårögd bara att tänka på att få möta publiken igen med vår musik, säger festivalgrundarna David Huang (pianist) och Christian Karlsen (dirigent).

Gränslandet-festivalen görs utomhus, i den s k Trädgården under Skanstullsbron i Stockholm.

Husband är Symfoniorkestern som består av ett 60-tal handplockade unga musiker från hela landet och dirigeras av Christian Karlsen.

Även för familjer och barn

Gränslandet lägger även ett stort fokus på upplevelser för barn och deras familjer. På festivalens lördagseftermiddag medverkar Unga på Operan som gästar med Kungliga Operans kör, popup-föreställningen Eldflugan, festlig och explosiv klassisk musik med Symfoniorkestern, workshops samt en del kulinariska upplevelser. 

Sent på kvällarna förvandlas festivalen till en unik klubbmiljö där man kan dansa till elektronisk dansmusik. Då blir det Gränslandet Silent Experience, en speciell konsertupplevelse där musiken framförs på en tyst konsertflygel vars ljud reproduceras i trådlösa noice-cancelling hörlurar som delas ut till publiken.

Mer info om programmet och de medverkande


Foto: Nadja Sjöström

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.