Inte bara Sveriges körförbund har skaffat sig ny ordförande (Helena Wessman). Även i broderlandet har det blivit ny förbundsordförande (president) för Norges Korforbund (NK) med valet av Trond Håskjold från Surnadal i Nordmøre (Sør-Trøndelag).

Han är sångare i Ensemble Dali och Trønderkor.

– Korsangen har hatt en god utvikling i Norge de siste årene. Også Norges Korforbund har hatt en vekst i medlemstall og tilbud. Jeg ser fram til å utvikle forbundet videre i tett samarbeid med våre mange tillitsvalgte rundt i landet, säger den nyvalde ordföranden.

Förutom Håskjold består körörbundets nya styrelse av Marit Husebø (vice ordförande, från NK Rogaland), Elin Persson (ansvarig i det musikfackliga rådet, från NK Nordmøre) och styrelsemedlemmarna Torunn Myre (NK Østerdalen), Elias Blichfeldt Mørk (NK Hordaland), Helen Bakke Agledahl (NK Troms och Finnmark) samt Lars Stenersen (NK Oslo-Akershus). 

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.