Årets Näverlur-stipendiat 2020 har utsetts*. Det blev norska musikerproffset Sissel Morken Gullord, som bor strax utanför Lillehammer.

Sissel har ett enastående CV, fullproppat med intressanta engagemang och inspelningar med horn- och lurspel (bl a musikinslag i Disney-filmen Frozen, med musik av Christophe Beck), för att inte nämna sång, samt en proffskarriär som valthornist. Hon har lyckats sprida nordisk vallmusiktradition ut över hela världen.

Sissel Morken Gullord spelar valthorn, franskt horn, det norska bukkehornet, näverlur, barockhorn och naturhorn. Hon sjunger traditionell musik, jazz, pop, rock. Kort sagt: en musiker och sångerska som inte på något sätt vill begränsa sig.

Foto: Cecilie Owren

*) tillkännagjordes redan i juni, men iMusiken fick reda på det först nu …

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.