För fyra år sedan introducerades kortoperor på Stockholmsoperan. På opera-svenska kallas de Short stories, ett koncept för att få fram nya svenska operor och samtidigt ge fler tonsättare och librettister möjlighet att skriva för operascenen.

2016 var det Roger Assar JohanssonTebogo Monnakgotla och Johan Ullén som fick chansen. iMusiken skrev om det här ›

Uppifrån: Viktor Åslund, Malin Hülphers, Andrea Tarrodi.

Den 17, 19 och 22 februari 2020 blir det framföranden av tre nya kortoperor, med en total speltid på ca 1,5 timme (utsålt!).
Det är det tonsättarna Viktor Åslund, Malin Hülphers och Andrea Tarrodi som fått skriva varsin kortopera.

Finansvärld – komedi – konstnärsskap

Value Creation av Viktor Åslund med libretto av Hermann Schneider är en skruvad berättelse med inslag av film noir som dissekerar finansvärldens moral.

I den mer komiska operan Jag kommer hem av Malin Hülphers och libretto av Lotta Olsson kastas vi rakt in i ett dråpligt samtal hos parterapeuten.

Kortoperan Sigrid H., med musik av Andrea Tarrodi och libretto av Katarina Aronsson, är inspirerad av konstnären Sigrid Hjertén.

Medverkande är musiker ur Kungliga Hovkapellet under ledning av James Grossmith samt sångarna Kristina Hansson Unander, Louise Reitberger, Mikael Stenbaek, Peter Haeggström (i Value Creation), Thorvald Bergström, Therese Badman Stenius, Anders Blom (i Jag kommer hem), Katarina Böhm, Simon Petersson, Thorvald Bergström, Peter Achrén (i Sigrid H.).


LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.