Den ideella organisationen Musethica har iMusiken skrivit om flera gånger tidigare: Sprintstart för Musethica i Sverige, Konstmusiken till fler på nya ställen, Musethica slår till med maj-festival.

Musethica finns i Sverige och tolv andra länder. De arbetar medvetet för att sprida konserter på högsta nivå till nya orter, konsertplatser och publikgrupper. Musethica är ett socialt koncept inom högre musikutbildning som utvecklades 2012 i Zaragoza, Spanien av altviolinisten Avri Levitan och ekonomiprofessorn Carmen Marcuello.

En av musikerna som deltar vid evenemangen i Östergötland den 25–28 mars är violinisten Danial Shariati som är konsertmästare i Norrköpings Symfoniorkester. Danial Shariati har varit med i Musethica tidigare:

– Jag blir alltid berörd av de nya platserna och människorna Musethica möter. Med musiken i fokus är ingen konsert lik den andra. Därför kommer Museticha alltid vara ett äventyr jag gärna vill vara en del av.

Mozart och Brahms

Medverkande musiker är Danial Shariati, violin, Victoria Lindström, violin, Dasha Auer, viola, Kevin Kirs Verstege, cello, och Alvaro Pastor Jiménez, klarinett.

Ensemblen kommer under veckan att besöka äldreboenden, skolor och daglig verksamhet och spela för en publik som sällan får möjlighet att besöka en livekonsert. På repertoaren står Klarinettkvintett i A-dur av Wolfgang Amadeus Mozart och Klarinettkvintett i b-moll av Johannes Brahms.

Musikernas fortbildning leds av dirigenten och violinisten Mats Zetterqvist. Det är fjärde året i rad som Norrköpings Symfoniorkester samarbetar med Musethica.

Bilden: Caroline Kvick, foto

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.