Emelie Sandgren Thörn har under det senaste halvåret arbetat som tillförordnad orkesterchef för Malmö SymfoniOrkester; väl förtrogen med både konserthuset och och symfoniorkestern efter många år som orkester- och produktionskoordinator. 

Nu blir hon ordinarie orkesterchef och ingår i konserthusets ledningsgrupp.

Emelie Sandgren Thörn är utbildad klarinettist vid Musikhögskolan i Malmö, Kongelige Dansk Musikkonservatorium och Boulogne Billancourt Conservatoire i Paris. Vid Lunds universitet har hon även studerat litteraturvetenskap och kulturadministration.

– Det känns väldigt roligt att ha kunnat rekrytera Emelie till rollen som ny orkesterchef för Malmö SymfoniOrkester. Vi får i Emelie en kompetent, trygg och empatisk orkesterchef med en stor kunskap och erfarenhet om huset och om vår symfoniorkester. Jag ser verkligen fram emot att få arbeta tillsammans med Emelie med att stärka MSO:s roll och profil inte bara i staden och regionen utan även nationellt och internationellt, säger Erik Mikael Karlsson, vd och konserthuschef för Malmö Live Konserthus och Malmö SymfoniOrkester. LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.