Det här måste vara det finaste sättet att förmedla levande, klassisk musik – med uppsökande verksamhet för människor som inte kan, eller får, ta sig till de ordinarie konsertlokalerna.

De kallar sig Musethica. Det är en är en utbildningsmetod där begåvade musikerstudenter i början av sin karriär ges tillfälle att spela ett stort antal konserter i flera länder som en integrerad del av sin utbildning.

Musethica i Sverige var igång förra året. Nu slår de till med en maj-festival som pågår 30 april till den 5 maj: Musethica International Chamber Music Festival Sweden Festivalen innehåller inte mindre än 26 konserter och 14 internationella toppmusiker ingår.

 

De flesta av Musethicas konserter i den här festivalen är av uppsökande karaktär; tre är offentliga.

Fredag dem 4 maj ges en offentlig konsert i Eric Ericsonhallen, Stockholm. Konsertinfo här

Förutom den här konserten blir det en en virtuosafton med hemligt program i Scalateaterns Foajébar, Stockholm,  3 maj 21.00 och festivalens avslutningskonsert i Kulturhuset i Ytterjärna 5 maj 19.00 med sextetter av Mozart och Schönberg.
Fri entré till dessa konserter!


Musethica grundades 2012 i Zaragoza, Spanien, av altviolinisten Avri Levitan och ekonomiprofessorn Carmen Marcuello. Idag är Musethica aktivt i Tyskland, Frankrike, Israel, Polen, Kina och Sverige.

85 procent av de konserter Musethica ger är gratiskonserte; på förskolor, skolor, särskolor, sjukhus, LSS-verksamheter, fängelser, ålderdomshem, hospice, härbärgen, asylboenden, Migrationsverkets förvar eller liknande. 15 procent är offentliga och i traditionella konsertsalar.

Musethicas har som utgångspunkt att inte skilja på olika sorters publik utan erbjuder samma program på alla ställen. Musiken ska tala för sig själv.

Till Musethicas webbplats

 

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.