HemI blickfångetMusethica slår till med maj-festival

Musethica slår till med maj-festival

Det här måste vara det finaste sättet att förmedla levande, klassisk musik – med uppsökande verksamhet för människor som inte kan, eller får, ta sig till de ordinarie konsertlokalerna.

De kallar sig Musethica. Det är en är en utbildningsmetod där begåvade musikerstudenter i början av sin karriär ges tillfälle att spela ett stort antal konserter i flera länder som en integrerad del av sin utbildning.

Musethica i Sverige var igång förra året. Nu slår de till med en maj-festival som pågår 30 april till den 5 maj: Musethica International Chamber Music Festival Sweden Festivalen innehåller inte mindre än 26 konserter och 14 internationella toppmusiker ingår.

 

De flesta av Musethicas konserter i den här festivalen är av uppsökande karaktär; tre är offentliga.

Fredag dem 4 maj ges en offentlig konsert i Eric Ericsonhallen, Stockholm. Konsertinfo här

Förutom den här konserten blir det en en virtuosafton med hemligt program i Scalateaterns Foajébar, Stockholm,  3 maj 21.00 och festivalens avslutningskonsert i Kulturhuset i Ytterjärna 5 maj 19.00 med sextetter av Mozart och Schönberg.
Fri entré till dessa konserter!


Musethica grundades 2012 i Zaragoza, Spanien, av altviolinisten Avri Levitan och ekonomiprofessorn Carmen Marcuello. Idag är Musethica aktivt i Tyskland, Frankrike, Israel, Polen, Kina och Sverige.

85 procent av de konserter Musethica ger är gratiskonserte; på förskolor, skolor, särskolor, sjukhus, LSS-verksamheter, fängelser, ålderdomshem, hospice, härbärgen, asylboenden, Migrationsverkets förvar eller liknande. 15 procent är offentliga och i traditionella konsertsalar.

Musethicas har som utgångspunkt att inte skilja på olika sorters publik utan erbjuder samma program på alla ställen. Musiken ska tala för sig själv.

Till Musethicas webbplats