En ny musikal på ett angeläget ämne sätts upp i Helsingborg – East Side Stories. Det är en föreställning som bygger på berättelser och möten med människor i Helsingborgs östra stadsdelar. Musikalen vill beröra det stora och det lilla, det existentiella och det vardagliga.

Med East Side Stories vänder sig Helsingborgs stadsteater till alla som vill lära känna sin stad och sin samtid lite bättre. För hur olika våra förutsättningar än tycks vara, brottas vi många gånger med samma rädslor och när samma förhoppningar. Och – det är en hoppfull musikal, lovas det.

Den stora ensemblen består av skådespelare, dansare, musikalartister, sångare, boende från området, barn och ungdomar. Totalt är det över 40 personer på scen.

I rollerna: Negar Zarassi, Leila Jung, Andrea Jayakrishna, Jörgen Düberg, Caroline Rauf, Jan Nielsen.

Manus och regi: Annika Kofoed
Musik: P-O Nilsson
Sångtexter: Bim Wikström
Koreografi: Melker Sörensen
Sånginstuderare: Anna Hiltunen
Scenografi och kostym: Yvonne Ericsson
Producent: Sanja Streuli

Musikalen, som spelas 27 april – 17 maj i Dalhemsskolans idrottshall, Helsingborg, är en samproduktion mellan invandrarföreningarnas samorganisation Inva-Sam, studieförbundens nätverk Tillsammans och Helsingborgs stadsteater. Projektet är en del i Kulturrådets Kreativa Platser.

 

Mer info

 

 

 

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.