Vi har skrivit om det tidigare, om Folkoperans Talangprogram ›. Och nu är flera av talangerna i full fart med de slutliga repetitionerna inför föreställningen av Hotell Vita hästen av Ralph Benatzky (1887–1957), med premiär den 19 mars.

För den musikaliska ledningen svarar dirigenten Sofia Winiarski.

Regissören Staffan Valdemar Holm kommenterar uppsättningen:

– Hotell Vita hästen är på ytan en tramsig operett med härliga sångnummer. Men det intressanta är kontexten i vilket det sker, och varför tramset kanske är livsnödvändigt. Hotell Vita hästen utspelar sig före det första världskriget men skrevs 1930. En tid då allt pekade mot ytterligare en katastrof. Där ser jag stora likheter med den tid vi lever i där katastroferna också avlöser varandra.

Ny talangpartner

Nytt är att Signatur – Insamlingsstiftelse för musikfrämjande går in som partner, och finansiell stödjare, i talangprogrammet.

Folkoperans nyinstiftade Talangprogram är till för att utveckla nästa generations operastjärnor. Programmet är unikt i Sverige och vill säkra och bredda tillväxten inom hela opera- och musikbranschen. Det vänder sig till både unga musikelever i grundskolan såväl som nyexaminerade sångare, musiker och dirigenter på landets konstnärliga högskolor.

På bilden ovan ser du operasångare i Folkoperans Talangprogram 2024: fr v Joakim Larsson (medverkar i Hotell Vita hästen), Clara Gunge (medverkar i Hotell Vita hästen), Lovisa Huledal (medverkar i Hotell Vita hästen och i Tidens larm) och Viktor Rydén.

De finns med i Talangprogrammet 2023/2024

Lovisa Huledal (mezzosopran)
Viktor Rydén (baryton)
Joakim Larsson (basbaryton)
Clara Gunge (sopran)
Teo Hillberg (dirigent)
Martin Thorell
(dirigent)
Johannes Carlsson (slagverkare)


Den Londonbaserade stiftelsen The Karlsson Játiva Charitable Foundation är grundare av Signatur – Insamlingsstiftelse för musikfrämjande. Stiftelsen har som ett av sina ändamål att främja musikkonstformen och undervisning av allmänheten i densamma i Storbritannien, Sverige och andra länder i Europa. Den söker uppfylla detta ändamål genom kulturstöd i sitt Signaturprogram. Av denna anledning startade den Signatur – Insamlingsstiftelse för musikfrämjande. Det är en oberoende insamlingsstiftelse registrerad i Stockholm, med en egen styrelse som är ansvarig för att förvalta dess egendom i enlighet med stiftelseförordnandet.


Bilden överst: Emilie Löfgren, foto

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.