Next to normal i Malmö

Få musikscener i landet satsar så mycket på musikal som Malmö Opera. Nu är det dags igen för en ny uppsättning i regi av Ronny Danielsson Next to normal med musik av Tom Kitt och sångtexter av Brian Yourkey, som hade sin urpremiär i New York 2005.

I Malmö blir det premiär den 15 mars på Storan (spelas fram till 1 juni). Senast i november 2023 framfördes musikalen av Teater Västernorrland i november/december 2023.

Musikalen har vunnit både Pulitzerpris och flera Tony Awards och spelas nu över hela världen. Det är en berättelse om ett skruvat familjedrama.

Nästan normalt

Vi möter familjen Goodman som lever ett normalt medelklassliv. Eller, nästan normalt, för mamman Diana har i många år kämpat med sin bipolära sjukdom som präglar deras tillvaro. Hennes man Dan försöker hålla ihop familjen och sköta vardagen så gott han kan.

Dottern Natalie känner sig övergiven och osynlig, i skuggan av ”favoritbarnet” Gabe som hon aldrig kan mäta sig med. Hon får en pojkvän som blir ett stöd, men snart är också han involverad i familjens trassliga tillvaro.

När Diana får ett sammanbrott och går igenom en rad behandlingar, tvingas familjen konfrontera sina rädslor. De försöker stötta varandra, men under ytan anas ett nedtystat trauma som ligger djupt begravt och påverkar dem alla.

Musikalrävar som hörs

I uppsättningen hörs några av Malmös musikalrävar: Åsa Fång, Oscar Pierrou Lindén, Rolf Lydahl, Rasmus Mononen, Michael Jansson samt Kerstin Hilldén /med framgångar som Sally Bowles i Cabaret på GöteborgsOperan).

Orkestern betår av Mikael Gökinan, gitarr, Joakim Hallin, keyboard, Marianne Csizmadia, violin/keyboard, Amelia Jakobsson, cello, Rasmus Lund, trummor, samt Erik Olevik, bas.


LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.