100 barn dansar Mozarts Requiem i ett Lekquiem. Så heter det när fyra professionella dansare, 60 körsångare från Stockholms Musikgymnasium (kormästare: Sofia Ågren) och orkestern Västerås Sinfonietta tillsammans med barnen skapar ett mäktigt konstverk för alla åldrar i den stora HangarenSubtopia i Botkyrka.

Charlotte Engelkes och Christian Karlsen.

Detta händer en enda gång: söndagen den 19 november kl 16.

Livet och döden sida vid sida. Mer än 100 barn i låg- och mellanstadieåldern tar sig an Mozarts verk från 1791. En hyllning till livet genom rörelse och musik. För idé, scen och koncept svarar artisten och regissören Charlotte Engelkes och dirigenten Christian Karlsen.

Rep under fem skolveckor

Idén är att låta barn kanske för första gången få möta och uttrycka sig till symfonisk musik. Under fem skolveckor träffas dansare och barn för att sedan tillsammans göra en enda stor danskonsert. Fokus är också att låta barnens egna tankar om liv och död berättas till Mozarts Requiem. 

Dansarna Henrietta Wallberg, Katarina Eriksson, Daniel Staaf och Adam Stanisic Stålhammar möter i denna danskonsert barn från Kvarnhagsskolan, Tallidskolan, Fittjaskolan, Broängsskolan och ViGör scenglädje.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.