De har Adolf Fredriks Musikklasser som grund. Man kan ana att det sjöngs och spelades en del därhemma bland tre systrar Winiarski.

Därefter blev det bland annat utbildningar på KMH, Kungl Musikhögskolan. Sofia Winiarski med masterporgrammet i dirigering, Kristina Winiarski med kammarmusikutbildningen vid Edsbergs slott och solistdiplom för Torleif Thedéen vid Malmö Musikhögskola. Mellansystern Maria Winiarski, violast, är numera stationerad i Berlin och en etablerad kammar- och orkestermusiker i ensembler runt om i Europa. Hon är utbildad bl a vid KMH, Stockholm, inklusive kammarmusikutbildningen vid Edsberg, Norges musikkhøgskole, Hochschule für Musik samt vid Theater ”Felix Mendelssohn Bartholdy” Leipzig.

Konserter i Sverige

Den senaste månaden har de (fortfarande) Sverige-baserade systrarna Sofia och Kristina gett konsert tillsammans med Orkestern Filialen i Eric Ericsonhallen, Stockholm. På programmet: Ouvertyren till operan The Wreckers av Ethel Smyth, March ur Svit nummer 1 av Gustav Holst, Nigel Hess The Lochnagar suite for wind band (från 2012), Introduction och Allegro för stråkar, opus 4 av Edward Elgar samt Camille Saint-Saëns Cello Concerto no. 1.

I november är de båda systrarna aktiva med Nordiska Kammarorkestern i ett antal konserter med tydligt fokus på klimatet. iMusiken återkommer inom kort till det.


LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.