Kulturrådet har i uppdrag att fördela bidrag till 268 kommuner (totalt sinns 290 svenska kimmuner) för att stärka utvecklingen i landets musik- och kulturskolor. Nu gäller det s k utvecklingsbidrag som ska riktas särskilt till aktiviteter för barn och unga med funktionsnedsättningar, i glesbygd och i områden med det som brukar kallas ’socioekonomiska utmaningar’.

Halvering

Jämfört med förra året har bidraget mer än halverats från 200 miljoner till cirka 95 miljoner kronor vilket självklart påverkar hur stora bidrag de sökande kommunerna får.

Nästan 90 procent av kommunerna söker i år för aktiviteter riktade mot nya målgrupper. Många kommuner vill satsa på öppen verksamhet, som inte kräver anmälan eller avgift.

Det ansöktes om närmare 288 miljoner …

– Kommunerna söker för nästan tre gånger så mycket medel som vi har att fördela så utvecklingsbehovet är stort. Vi hoppas att utvecklingsbidraget till landets musik- och kulturskolor får leva kvar, säger Kajsa Ravin, generaldirektör vid Kulturrådet.


LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.