Fyra virtuosa blockflöjtister nöjer sig inte med det blygsamma urvalet av originalrepertoar för blockflöjtskvartett, från barocken och framåt. Musikerna i Woodpecker Recorder Quartet skapar därför nytt för sin besättning. Nya arrangemang för blockflöjtskvartett väller fram på deras nya skiva.

Barock-pärlor som Antonio Vivaldis välkända Blockflöjtskonsert i C-dur, utdrag ur Johann Sebastian Bachs Kunst der Fuge och Georg Phillip Telemanns konserter för fyra violiner. Sådana klassiker blandas med folkmelodier från ensemblemedlemmarnas hemländer: Irland, Sverige, Norge och Danmark.

Medlemmarna i Woodpecker Recorder Quartet är Pernille Petersen (DK), Caroline Eidsten Dahl (NO), Katarina Widell (SE) och Kate Hearne (IE).

Releaseturné

Woodpeckers blockflöjtskvartett, som varit igång i mer än 15 år, är nu på releaseturné i mellersta och södra Sverige samt Danmark för att fira och presentera sin nya skiva, ’Borrowed, not Stolen…’ (LAWO Classics).

Den 10 maj var det releasekonsert i Finska kyrkan, Stockholm.

Den 13 maj blir det familjekonsert under Tidig musik-dagar i Trollhättan (Götalundens kyrka). Den 18 maj konsert i
S:ta Maria kyrka, Helsingborg. Den 19 maj konsert i Festsalen, Musikhuset i Köpenhamn. Turnéavslutning den 20 maj i medeltidskyrkan på Vestfyn, Kærum kirke.

Här ett smakprov från skivan:


Foto: Anna-Julia Granberg

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.