Från Höllviken i Skåne till Musikhögskolan i Malmö och sedan till Hochschule für Musik i Freiburg. Sedan till Wiener Volksoper (2000–2002) och därefter ingick hon till 2007 i ensemblen på Komische Oper i Berlin.

Maria Bengtsson i en uppsättning av Figaros bröllop.

Den svenska lyriska sopranen Maria Bengtsson är en världsstjärna – inte här hemma, men väl utanför Sverige. Efterfrågad solist bland opera- och konserthus runt om i Europa. Senast hon hördes i Sverige var vid Polarpris-konserten för Yo-Yo Ma i Stockholms konserthus, maj 2022.
iMusiken skrev om henne för fem år sedan här ›

Grandi voci

Söndagen den 14 maj framträder hon för första gången i Göteborg, på GöteborgsOperan, i en romanskonsert tillsammans med franska pianisten Sarah Tysman, professor i vokal repertoar på Hochschule für Musik Hanns Eisler Berlin och Head of Music Staff Wiener Staatsoper.

Konserten på GöteborgsOperan har titeln ”Glädje, sorg och passion” och delar av repertoaren är hämtade från duons Strauss-cd från 2019, som i stenhård konkurrens nominerades till OPUS Klassik Award i Berlin. I romanskonserten blir det också sånger av Ture Rangström, Jean Sibelius, Edvard Grieg och Franz Schubert

I tidigare Grandi voci-konserter på GöteborgsOperan har bl a hörts Christina Nilsson, Kerstin Avemo, Ida Falk Winland, Katarina Karnéus, Camilla Tilling, Lawrence Brownlee och Zoya Tsererina.


Foto: Monika Ritterhaus

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.