Från den blygsamma starten i oktober 2016 kan nu iMusiken räkna till drygt 450,000 unika besökare. Ganska anmärkningsvärt eftersom vi håller till i ett smalt område: bevakning av den västerländska konstmusiken, inkl en del jazz och folk-/världsmusik, med fokus på vad som rör sig på de svenska scenerna.

De som följt iMusiken genom åren vet att käpphästarna är repertoarkoll, unga musiker och sångare, musik och klimat, den statliga musikfinansieringen samt kvinnliga tonsättare.

Dessutom försöker iMusiken uppmärksamma vad som sker på konsertscenerna utanför de tre storstadsområdena. För runt om i landet händer ju minst lika mycket som på de välbekanta, skattefinansierade storstadsinstitutionerna.

Tusentals inlägg

Om detta har hunnit bli närmare 2,000 inlägg på iMusiken – med uppdateringar så gott som dagligen. Till slut blir det svårt att hitta, förstås, så sökfunktionen rekommenderas!

Allt detta är fritt att läsa för envar. iMusiken är en ideellt driven sajt med kärlek till musiken och dess skapare och utövare.

Men det kostar

Till den krassa verkligheten hör att det finns kostnader med att upprätthålla en webbplats som imusiken.se. Då räknar vi inte med alla timmars arbetsinsats, utan med externa kostnader; allt från webbhotell, domänavgifter, programvarulicenser, bildarvoden etc.

Några välvilliga bidrag har kommit genom åren. Inget skulle glädja oss mer än om fler ville haka på med en peppande Swish-respons! Liten eller större.

För alla dagliga besökare och gilla-markeringar till trots – med ekonomiskt stöd känns det att iMusiken betyder något. Som sporrar till fortsättning.LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.