Inte så långt från Sveriges gränser (exempelvis 16 mil från Arvika i västra Värmland) händer det stora saker med satsningar på kulturskolan. Det är i Oslo det händer.

Sista helgen i augusti var stämningen hög vid Oslo kulturskoles öppningsfestival i helt nya lokaler med närmare 2,000 nya kulturskoleplatser. Nybygget på Voldsløkka i ligger stadsdelen Sagene. Många besökare dök upp för att kolla in gratisaktiviteter, musikföreställningar, ansiktsmålning, popcorn och en teaterföreställning.

En gästande grupp musikelever, i åldern 7 till 17 år, från Lviv i Ukraina var på besök i Oslo och fick äran att hålla den allra första konserten i kulturskolans nya lokaler.

Specialanpassade lokaler

På Voldsløkka skola och kulturstation har kulturskolan en egen danssal, teatersal och flera undervisningslokaler utformade för bildkonstämnen, musik och spel.
– Lokalerna har en väldigt trevlig atmosfär och ett eget lugn. Det är fantastiskt att få undervisa här, säger sångpedagogen Hilde Leite Gaupås entusiastiskt.

Oslo kulturskolas expansion och utvisning med denna nya byggnad ger plats för närmare 2,000 elever. Öppet för alla från 10 år och uppåt, en utbildningsplats för barn, unga och vuxna i Oslo-området.

De nya lokalerna på Voldsløkka öppnade den 21 augusti. Undervisning ges inom instrument, sång, musikproduktion dans, teater, spel och bildkonst.


LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.