Ny musikchef för Musik Västernorrland och Nordiska Kammarorkestern blir Marita Henningsdotter Lovnér, en flöjtist och musiklärare född och uppvuxen i Skellefteå.

Hon efterträder den 1 augusti Elisabet Ljungar som musikchef när Ljungars förordnande går ut sommaren 2023. Marita Henningsdotter Lovnér är just nu enhetschef för Sensus västra Sverige där hon ansvarar för kultur- och folkbildningsinsatser i totalt 30 kommuner i Värmland och norra delen av Västra Götaland.

Marita Henningsdotter Lovnér har åtskilliga uppdrag inom kultursektorn bakom sig. Bland annat har hon arbetat som orkester- och operachef på Norrbottensmusiken, som chef för Ekerö kulturskola, som utbildningsledare och verksamhetsledare på Musikhögskolan i Piteå och som kulturhandläggare och kulturstrateg på Region Norrbotten.


Foto: Oscar Lovnér

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.