Allan Petterssons Musikstiftelse har delat ut sitt första The International Allan Pettersson Prize. Och det är ett stort pris: 250,000 kronor.

Vid en prisceremoni på Kung Musikaliska Akademien var det BIS Records med sin grundare Robert von Bahr som fick ta emot priset.

Cd-boxen med Allan Petterssons samtliga symfonier.
2023 kommer boxen Pettersson Complete.

BIS Records får priset ”för det storartade Pettersson Complete-projektet, med diskografisk utgivning av Allan Petterssons samtliga verk – en fantastisk insats för bevarandet och spridandet av hans musik”, heter det i Musikstiftelsens motivering.

The International Allan Pettersson Prize delas ut av Allan Petterssons Musikstiftelse och tilldelas person, organisation eller företag som gjort en betydande insats för spridandet av Allan Petterssons musik.

– Vi kan inte tänka oss en pristagare som bättre än BIS passar in på dessa kriterier, säger Nils Larsson, stiftelsens ordförande.

Pettersson Complete-projektet är ett samarbete mellan BIS Records, Norrköpings Symfoniorkester och dirigenten Christian Lindberg som spelar in samtliga orkesterverk och solokonserter. Dessutom ingår inspelningar av Petterssons samtliga sånger, kammarmusik- och soloverk.

Boxen planeras komma ut i samband med BIS 50-årsfirande 2023.


Mer om Allan Pettersson Project

Om Allan Petterssons Musikstiftelse

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.