Det börjar susa kring den unge Anton Holmer, även hos en del svenska orkestrar. I synnerhet efter att han i juni 2021 kvalificerade sig till semifinalen i internationella dirigenttävlingen Malko Competition for Young Conductors i Köpenhamn.

Sedan hösten 2021 är Anton Holmer assisterande dirigent vid Orchestre National de Lyon där han regelbundet framträder i olika konsertprojekt; senast i juni då han dirigerade orkestern i konsertsalen L’Auditorium de Lyon.

Anton Holmer (född 1990) har studerat orkesterdirigering vid Staatliche Hochschule für Musik i Stuttgart för professor Per Borin. Under utbildningen fick han goda möjligheter att gästdirigera Stuttgarter Philharmoniker, Stuttgarter Kammerorchester och Württemberg Philharmonic Orchestra.

Flera svenska orkestrar

Sverigedebuten gjorde Holmer våren 2018 med Jönköpings Sinfonietta våren 2018. Därefter har det hunnit bli Sveriges Radios Symfoniorkester (senast i maj 2022), Svenska Kammarorkestern, Gävle Symfoniorkester och Dalasinfoniettan.

Och den 18 augusti 2022 gör han dirigentdebut med Kungliga Filharmonikerna.

Tillsammans med gitarristen Jacob Kellerman kommer han att göra Concierto de Aranjuez av Joaquín Rodrigo.

Under konsertkvällen blir det också Den vilde jägaren av César Franck och efter paus A Drama in the Air av Britta Byström samt Eldfågeln-sviten av Igor Stravinsky.LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.