Pianisten och kompositören Teodor Wolgers (f. 1993) släppte en EP i veckan och annonserar nu en spelning – som hålls om åtta år; samma år som världens statschefer satt som deadline för hållbarhetsmålen i överenskommelsen Agenda 2030. En plan som består av 17 globala mål för hållbar utveckling som syftar till att bland annat stoppa klimatförändringar och skapa trygga samhällen.

Teodor Wolgers gör instrumental musik där pianot står i fokus. Han är mångßmiljonflitigt streamad på Spotify.

Biljetter till konserten 22 april 2030

På nya EP:n Our True Nature vill han musikaliskt beskriva människans kortsiktiga förhållningssätt gentemot naturen. För att belysa detta annonserar han samtidigt ut en konsert på Musikaliska Kvarteret i Stockholm på International Earth Day den 22 april 2030 – alltså först om åtta år. Och: biljetterna släpps i april i år (2022).

Det kanske blir fullsatt i Musikaliska Kvarteret (eller vad konserthuset vid Nybrokajen kam heta då)?!

– Trots en utbredd medvetenhet om klimathotets rådande situation fortsätter enskilda individer, företag och stater runt om i världen att blunda för konsekvenserna av vårt kortsiktiga förhållningssätt gentemot vår planet och dess resurser. Denna oförmåga till omsorg och långsiktighet är något som den neo-klassiska pianistens nya EP kretsar kring, sägs det i ett pressmeddelande.

Började vid 14 års ålder

Teodor växte upp i en konstnärlig familj i Strängnäs och upptäckte sin musikaliska talang i de tidiga tonåren och hans farfar, Beppe Wolgers, har alltid haft en inflytelserik närvaro i familjen, trots att han gick bort innan Teodor föddes.

Teodor Wolgers är utbildad vid Kungliga Musikhögskolan. Han har skrivit musik för symfoniorkestrar, storband och för sina egna projekt; popduon Wilder Gray, jazzkvartetten Monologue och hiphop-kollektivet Adiafora. Vid 22 års ålder (2016) uruppfördes hans 12 min långa orkesterstycke Dreams i Berwaldhallen av KMH Symfoniorkester, med Kaao Iljas som dirigent.LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.