De är inte så många, de svenska dirigenterna som blir chefsdirigenter för större symfoniorkestrar i världen. Men Joachim Gustafsson kan räknas dit. Chefdirigent för La Orquesta Filarmónica de Bogotá (Bogotás filharmoniska orkester) från huvudstaden i Colombia sedan mitten av 2021. Då hade han sedan tio år tillbaka varit orkesterns gästdirigent. Orkestern räknas till de främsta i Sydamerika.

Nu tar han sin orkester med 75 musiker på turné till Sverige. Den 22–28 april blir det konserter i landets södra delar. I Kulturhuset Najaden, Halmstad (22/4), i Malmö Live Konserthus (25/4), i Crusellhallen, Linköping (27/4), i Falkhallen (28/4), Falkenberg.

Joachim Gustafsson utbildade sig på 1980-talet till violinist i Göteborg och har efter sin studietid som dirigent i Wien etablerat sig som en av de mer spännande nordiska dirigenterna. Hans dirigentkarriär har gått från Borås till Bogotá. Han har arbetat med de flesta svenska operahusen och orkestrarna, liksom i Tyskland.LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.