Det svenska skivbolaget BIS Records meddelade igår att man omedelbart upphör med att sälja skivor där den ryske dirigenten och Putin-kramaren Valery Gergiev medverkar. Samtidigt uppmanar man andra skivbolag världen över att göra detsamma.

Robert von Bahr

I sitt pressmeddelande säger skivbolagets grundare och vd, Robert von Bahr:

– Som så många andra har BIS Records haft omedelbara och hemska skäl att omvärdera förhållandet vi har med Maestro Valery Gergiev.Trots att jag blivit ombedd från så många håll att ta avstånd från den oprovocerade och olagliga krigspresaren.

– Putin kämpar mot Ukraina, Maestro Gergiev har misslyckats med det. Vi på BIS kan inte tolerera att ha en relation med en sådan man. Därför har BIS i detta extrema fall beslutat, för allra första gången under sina snart 50 år, att avvika från vår totala icke-raderingspolitik och kommer från och med nu sluta sälja någon vara, där Maestro Gergiev deltar, tills sådan tid, då läget kan vara positivt omvärderat.LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.