Totalt har 1,840 miljoner kronor betalats ut under 2021 i musikersättning till de Stim-anslutna upphovspersonerna och musikförlagen för användandet av deras musik.

Stim betalar ut musikersättning åtta gånger per år. till anslutna upphovspersoner och musikförlag I december var det dags igen – 475 miljoner kronor betalades ut.

– Vi på Stim är väldigt stolta att vi trots den allvarliga och långdragna pandemin kan betala ut en så pass stor summa till våra musikskapare och musikförlag. Stim har arbetat extremt hårt det senaste året för att kunna samla in ersättning från så många tjänster som möjligt och betala ut med regelbundenhet till våra anslutna, säger Casper Bjørner, vd på Stim.

Tre nettoexportörer i världen

– Sverige är tillsammans med Storbritannien och USA de enda nettoexportörerna av musik i världen, vilket är ett fantastiskt betyg på svenska musikskapares talang. Våra anslutna medlemmar skapar helt enkelt världens bästa musik, enligt Casper Bjørner.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.