Efter 12 år i friskolan Kunskapsskolan går nu Fredrik Lindgren över till musiken och blir ny vd för Kungliga Operan. 2022 går nuvarande chefen Birgitta Svendén går i pension och den 1 juli tillträder Fredrik Lindgren officiellt.

Lindgren (född 1967) är utbildad civilekonom från Handelshögskolan och har även arbetat inom Investor.

Sin musikaliska botten har han i Stockholms gosskör, Stockholms Musikgymnasium och Operastudio 67 (1992–93).

– Förhoppningsvis kommer min erfarenhet och mitt nätverk från olika roller i näringslivet, tillsammans med ett stort intresse för musik och scenkonst, kunna bidra till Operans utveckling på ett värdefullt sätt, säger han i ett pressmeddelande.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.