En ganska ny stjärna på pianisthimlen är Aristo Sham. Han kommer från Hongkong men har sedan något år tillbaka sin bas i Sverige – en av de unga, lovande pianister som är Artists in Residence vid Ingesund Piano Center i Arvika (västra Värmland).

Aristo (född 1996) har till och med blivit så mycket Arvika-bo att han köpt en villa i staden. Där bor han med sina pianistkolleger, som alla studerar för professor Julia Mustonen-Dahlkvist vid Musikhögskolan Ingesund (Karlstads universitet).

Aristo Sham har blivit uttagen till den ytterst prestigefulla Chopin-tävlingen i Warszawa som genomförs vart femte år (detta är den 18:e tävlingen sedan 1927); bara att bli antagen är en bedrift.

Warsaw Philharmonic Concert Hall

Nu är det klart att Aristo Sham går vidare till den andra tävlingsomgången bland de de närmare 90 pianister som klarade första omgången.

Plötsligt blev det högintressant att följa denna internationella pianisttävling.Här kan du se och hör Aristo Shams framförande i den första omgången (Nocturne i c-moll, opus 48 no, 1 av Frédéric Chopin):


LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.