Det blir en ny chans att söka stöd för inställda och uppskjutna kulturevenemang med anledning av pandemin, meddelar Kulturrådet. Den 25 februari öppnar ansökningsomgången. Tre veckor senare, 15–17 mars, stänger möjligheten att söka för den här gången, som gäller för tänkta evenemang mellan den 1 oktober och 31 december 2020. 

För att omfattas av stödet handlar det om evenemang i Sverige med professionellt yrkesverksamma kulturaktörer. Det kan gälla konserter, scenkonstföreställningar, föreläsningar inom exempelvis teater, dans, musik, litteratur eller bildkonst. 

Stöd lämnas för högst 75 procent av intäktsbortfall upp till en miljon kronor och högst 50 procent över en miljon. Maxbeloppet till en och samma arrangör är liksom tidigare tio miljoner kronor. 

Kulturrådet fattar beslut om hur bidraget kommer att fördelas cirka sex veckor efter sista ansökningsdatum; preliminärt första veckan i maj. 

Webbinarium om hur man ansöker

Fredagen den 26 februari klockan 12.00–12.45 bjuder Kulturrådet in till ett webbinarium om inställda och uppskjutna evenemang. 
Följ webbinariet härLÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.