Tyvärr. Den konsert som skulle bli nye chefsdirigenten Kaspars Putniņš premiär med Radiokören har måst ställas in på grund av sjukdom (dock ej coronarelaterat).

Sveriges Radio har valt att flytta fram konserten Radiokören möter Kaspars Putniņš till annat datum.

Konserten skulle ha sänts kl. 18.00 i P2 och på Berwaldhallen Play. Konsertprogrammet med starka körverk från fyra av 1900-talets framstående europeiska körtonsättare skulle ha innehållit Magnificat samt Nunc dimittis av Arvo Pärt, Light Seeking Light av Gundega Šmite, Lux aeterna av György Ligeti och Sonnengesang av Sofija Gubajdulina.

Övriga planerade medverkande i konserten var Kristina Winiarski, cello, Michael Engström, celesta, Anders Haag och Roger Svedberg, slagverk.

Istället sänder P2 ikväll lördag den 12 september Från Bach till Sandström, en konsert från 2019 i Engelbrektskyrkan, Stockholm där Kaspars Putniņš dirigerar Radiokören.


Kaspars Putniņš är född 1966 i Riga. Som dirigent för Lettiska Radions kör sedan 1994 har Putniņš byggt upp en bred repertoar från renässansmusik till nutida körverk. Nyskriven musik för kör är en hjärtefråga för Putniņš som har byggt nära relationer med framstående tonsättare i Norden och Baltikum.

Han gör regelbundet gästframträdanden med ensembler som BBC Singers, Berliner Rundfunkchor, Collegium Vocale Gent och RIAS Kammerchor. Sedan 2014 är han även konstnärlig ledare och chefsdirigent för Estonian Philharmonic Chamber Choir och var 2013 en av initiativtagarna till den europeiska ungdomskören Tenso Europe Chamber Choir.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.