Här ett musikernamn att hålla ögonen på: Sergej Bolkovets. En stigande stjärna på dirigenthimlen med en imponerande internationell karriär som violinist. Han började redan som 22-åring i Berliner Philharmoniker. 2016–2018 var han juniorstipendiat i dirigering vid Royal Northern College of Music, samt Leverhulme-stipendiat vid Royal Conservatoire of Scotland 2019–2020.

Bolkhovets (född 1982) har studerat dirigering vid Kungliga musikhögskolan för professor B. Tommy Andersson och vid Franz Liszt Music Academy för Markus Frank. Under sin karriär som violinist studerade Sergej Bolkhovets vid Hochschule für Musik Hanns Eisler i Berlin för professor Ulf Wallin och professor Tabea Zimmermann samt vid Kungliga musikhögskolan för Joakim Svenheden.

Du kan se Sergej Bolkhovets i aktion tillsammans med 13 blåsare ur GöteborgsOperans Orkester, som i en streamat framförande gör Richard Strauss senromantiska ungdomsverk Svit i B-dur (op. 4); ett klassiskt ensembleverk skrivet för just denna sättning med flöjter, oboer, klarinetter, fagotter och horn.


Medverkande ur GöteborgsOperans Orkester:
Flöjt – Gunnar Vallin, Sabine Daniels
Oboe – Jonas Albrektsson, Sandra Simon Monjé
Klarinett – Tarina Lennartsson, Rosa Maria Campoy
Fagott – Gabriel Litsgård, Kai Nielsen, Sebastian Wagner (kontrafagott)
Horn – Philip Foster, Alex Hambleton, Mattia Venturi, Tomas Cederstrand

Strauss-sviten kan ses på gofilm.se fram till och med 25 september.

Bilden överst: foto Simon-Pauly

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.