Inför en liten publik (50 personer), men livesänt, blir det säsongsöppning den 17 september för Kungl Filharmonikerna i Stockholms konserthus. En utbyggd konsertsäsong med ett flertal mindre konserter som dubbleras för att möta efterfrågan på liveupplevelser och samtidigt respektera FHM-rekommendationer.

Det ovanliga detta pandemiår 2020 är att Kronprinsessan Victoria och Prins Daniel deltar och att kronprinsessan ska inledningstala.

En entusiastisk konserthuschef Stefan Forsberg är full av tillförsikt:

— Det är en enorm glädje för oss och hela scenkonstsverige att kronprinsessparet tar en så aktiv roll i att lyfta fram kulturens betydelse i vårt samhälle. Det har varit en tid att stanna upp och reflektera över vår och vårt samhälles sårbarhet, och att se de viktiga värdena i tillvaron; dit hör givetvis kulturen och musiken. Vår ambition har hela tiden varit att så långt det är möjligt hålla igång verksamheten. Det har vi gjort under hela den här perioden, och vi vet att det betyder mycket för vår publik. 

Programmet
Andrew Manze, engelsk dirigent bosatt i Sverige.

Det blir en ganska kort konsert, under timmen, som inleds med Roller Coaster: Super 8 av Katarina Leyman. Därefter Benjamin BrittenLes Illuminations med Hanna Husáhr som sopransolist. Konserten avslutas med Eldfågeln-svit (1919) av Igor Stravinsky.

Dirigent är Andrew Manze.

Se och hör konserten här, torsdagen den 17 september kl 19.00 ›

Bilden överst: foto, Erika GerdemarkLÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.