Hidden Mother startade 2010 och är en ensemble med Magdalena Meitzner och Ulrik Nilsson som framför scenisk musik och integrerar element av ljudritualer och performancekonst i sina föreställningar.

I år får de Interpretpriset av FST (Föreningen Sveriges Tonsättare), ett pris som delas ut till musiker, ensembler, körledare eller dirigenter som särskilt utmärkt sig genom att framföra samtida konstmusik. Prissumman är 50,000 kr.

Flyttat fram gränserna för slagverksmusik

Så lyder prismotiveringen:
– Duon, som funnits sedan 2010 och utgörs av Magdalena Meitzner och Ulrik Nilsson, har genom sitt signum av experimentell scenkonst och ljudkonst, inte sällan med en rituell slagsida, ruskat om och flyttat fram gränsen för vad slagverksmusik kan betyda. Genom sin nyfikenhet, sitt utvidgande av instrumentariet samt integrerande av koreografi har de lyckats bygga upp en unik och mångsidig nutida repertoar från ett stort antal tonsättare. 

Med publiken som medverkande

I föreställningarna med scenkonstduon Hidden Mother skapas en helhet där alla rörelser är noggrant koreograferade och verken är inspirerade av temata som mystik, vetenskap och psykologi. Kombinationen skapar ett flöde av ljud och bild som vill stimulera publikens fantasi, där den inte bara är åskådare/lyssnare, utan aktiva deltagare. Hidden Mother föredrar att uppträda i mindre lokaler för att få en nära kontakt med publiken.

​​Hidden Mother har medverkat vid en rad internationella festivaler, exempelvis Ruhtriennale i Tyskland, Transart i Italien, UNM Festival i Sverige, samt vid flera andra evenemang som Halle 6 i München, Vindöga festival och Ny Fredag på Konserthuset i Stockholm.


LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.