Coronaåret 2020 har betytt både inställda skivinspelningar och ett antal ändrade konserter för chefsdirigenten Jaime Martín och hans Gävle Symfoniorkester.

Till följd av detta har Jaime Martín och Gävle Symfoniorkester kommit överens om att förlänga dirigentavtalet till och med spelåret 2021/2022.

– Det var i Gävle Symfoniorkester som min karriär som dirigent startade och orkestern ligger mig väldigt varmt om hjärtat. Coronapandemin påverkar hela vår framtid och jag vill inte avsluta mina sju år med Gävle Symfoniorkester med en säsong med så mycket oklarheter som denna. Därför är jag väldigt glad att vi har hittat en möjlighet att förlänga mitt avtal med minst ett år, säger Jaime Martín.

– Relationen mellan Jaime och Gävle Symfoniorkester är väldigt speciell och betydelsefull. Att vi har funnit en möjlighet till förlängning av Jaimes avtal är mycket glädjande.”, säger konserthuschef Örjan Hans-Ers i samma pressmeddelande.


Jaime Martin (född 1965 i Santander, Spanien) är förutom chefsdirigentskapet i Gävle även Music Director för Los Angeles Chamber Orchestra, chefsdirigent för RTÉ National Symphony Orchestra (Irland), samt Artistic Adviser för Santander International Festival.LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.