Förre chefen för Musikaliska i Stockholm, Ola Bjerding, började i maj i år sitt nya jobb som kultur- och fritidschef i Eskilstuna kommun.

Idag meddelas, att Musikaliska, Blåsarsymfonikerna och Länsmusiken i Stockholm har en ny styrelseordförande – Ingela Lindh.

Styrelseledamoten Sverker Gawell har utsetts till VD fram tills det att en mer permanent lösning av VD-tjänsten är på plats.

Ordförande med bredd

Nya styrelseordförande Ingela Lindh är utbildad arkitekt och har en lång bakgrund inom Stockholms stad. Hon har bl a verkat som stadsbyggnadsdirektör vid Stockholms Stadsbyggnadskontor, stadsdirektör i Stockholm, VD Stockholms Stadshus AB och VD på Stockholmshem.

Ingela Lindh har dessutom varit ordförande för Kungliga Musikhögskolan, är ledamot i ett antal styrelsen och har ett antal rådgivningsuppdrag. 

Sverker Gawell. Foto: Ludwig Gawell

Sverker Gawell är utbildad civilekonom och har verkat inom scenkonsten i över 40 år. Under åren 2003-2015 var han VD för Örebro Konserthus med Svenska Kammarorkestern.

Sverker Gawell har varit administrativ direktör och vice vd på Stockholms stadsteater och haft ledande positioner vid Uppsala stadsteater och Kungliga Operan samt styrelseuppdrag i Folkoperan, Svensk Scenkonst och Opera på Skäret.
Foto Ingela Lindh: Peter Knutson

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.