NO play är den senaste digitala plattformen bland Sveriges orkestrar. Det handlar alltså om Norrlandsoperan (NO).

NO play erbjuds (utan login eller avgifter) både hela och delar av föreställningar, som kan ses när och var som helst.

Med kvinnliga dirigenter

Just nu finns exempelvis Four Sea Interludes, från operan ”Peter Grimes” av Benjamin Britten (med dirigenten Elim Chan), Der Bürger als Edelmann av Richard Strauss (med dirigenten JoAnn Falletta) och I Bergakungens sal av Edvard Grieg (med dirigenten Jessica Cottis).

Si där – tre kvinnliga dirigenter efter varann …

Dessutom finns flera inslag med dansföreställningar.

Här når du NO play

Erbjuder dans utomhus

Norrlandsoperans dansavdelning har erbjudit såväl privatpersoner som äldreboenden och företag att kostnadsfritt boka dansare som kommer att dansa utomhus – för en publik som stannar inomhus.

–Vi har fått jättefin respons och tiderna blev snabbt uppbokade, säger Linda Wiklund, producent på Norrlandsoperans dansavdelning. Många sitter inomhus nu och är i stort behov av ett peppigt avbrott i vardagen, och vad passar väl bättre än dans, avslutar Linda.

Initiativet skapar arbetstillfällen för lokala dansare och danspedagoger vars arbetstillfällen minskat drastiskt p g a rådande pandemi. Och intresset är stort. Vid elva fullbokade tillfällen onsdag 22 april och torsdag 23 april, kommer nu Balettakademiens danspedagoger tillsammans med gruppen Big Sisters Unity att dansa på olika platser i Umeå.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.