Kungliga Operan i Stockholm blev först ut av musikinstitutionerna med att presentera innehållet i kommande spelsäsong, 2019–2020.

Letar du efter ny operamusik får du leta länge och vänta till februari 2020. Operans tyngdpunkt ligger, som vanligt, på operaklassikerna från västvärlden; läs: herrarna från 1700/1800-talet:

Wolfgang Amadeus Mozarts Don Giovanni (med Jeremy Carpenter i huvudrollen), Giuseppe VerdiLa traviata, med bl a Ida Falk Winland och Karl-Magnus Fredriksson, Franz Schrekers senromantiska opera Der ferne Klang från 1903 med svenska sopranen Agneta Eichenholtz i huvudrollen (bilden).

Richard WagnerValkyrian med Iréne Theorin som Brünnhilde, Giacomo PucciniFlickan från Västern med Malin Byström i huvudrollen och i Giuseppe Verdis Aida kommer Christina Nilsson att höras. Och lite från 1900-talet – Leonard Bernsteins operett Candide.

Det nya – med svenska tonsättare

2016 introducerade Operan en satsning på kortoperor – Short Stories › – tre nyskrivna verk som framfördes under en och samma kväll. 2020 är den tillbaka; Short Stories II bjuder på operor i det lilla formatet av de svenska tonsättarna Andrea Tarrodi, Malin Hülphers och Viktor Åslund, med motiv från både konstnärs- och bankvärlden samt från terapisoffan. 
Urpremiär den 17 februari 2020.

För Unga på Operan skapar koreografen Örjan Andersson ett genreöverskridande allkonstverk av Orfeus o Eurydike med dans och skådespeleri samt musik av tonsättaren Jonas Redig. Produktionen är ett samarbete med Unga Dramaten. 
Urpremiären blir den 1 februari 2020.


LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.