Föreningen Folkoperans Vänner har tilldelat årets soliststipendium på 20,000 kr till operasångaren Jesper Säll med motiveringen
”För återkommande högklassiga sångarinsatser, präglade av en innerlig tenorstämma och stark scennärvaro.”

Jesper Säll. Foto: Carl-Henrik Trapp

Jesper Säll är tenor, född i Västerås för 30 år sedan. Han examinerades 2012 från Högskolan för scen och musik i Göteborg. Han blir snart aktuell på Folkoperan som ärkeängeln Uriel i Joseph Haydns Skapelsen som har premiär den 6 april. 

Jesper Säll har gjort ett flertal roller på Folkoperan de senaste åren, bl a Tonino/Mozart i Salieri vs Mozart, Pang i Turandot, Alfredo i La Traviata (bilden överst), Tamino i Trollflöjten och har medverkat som solist i Förklädd gud
Jesper har också bland annat gjort ett antal framträdanden tillsammans med Göteborgs konsertkör, samt dirigenter som Marit Strindlund, David Björkman, Simon Phipps, Olof Boman, Alice Farnham, Lone Larsen, Marie Rosenmir m.fl. 


Föreningen Folkoperans Vänner finns till för att stödja Folkoperan, operakonstens utövare och främja intresset för opera samt skapa möten mellan människor som delar kärleken till operakonsten. Folkoperans vänner delar årligen ut stipendier till unga talanger inom operakonsten – både ett soliststipendium på våren och flera arbetsstipendier på hösten.
LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.