Sverige har gott om tonsättare som skriver ny musik för kör. Det är kanske inte så märkligt i ett land som ofta får beskrivs som en körsjungande nation med 600,000–700,000 aktiva körsångare.

’Det svenska körundret’ stammar från legendaren och kör-maestron Eric Ericson › och hans långa verksamhet i Kör-Sverige och internationellt.

Vart är den svenska körmusiken på väg? Under rubriken #svenskkörmusik utforskar Gehrmans Musikförlag det svenska körundret.

Tonsättarnas tankar

I den nya Facebookserien Månadens Körtonsättare får man lära känna dem som skapar körmusik just nu, när tonsättarna själva reflekterar, kommenterar och svarar på frågor. 

En gång i månaden, med start i februari, berättar en svensk tonsättare berättar om sin syn på körmusik, omvärlden och framtiden. I samband med att intervjun publiceras svarar tonsättaren på frågor i kommentarsfältet.

Först ut var Jacob Mühlrad, en av våra mest uppmärksammade unga tonsättare, bland annat för hans omfattande samarbeten med Radiokören de senaste åren.

Månadens Körtonsättare i mars är Anna-Karin Klockar, som med sina tre teatraliskt tonsatta tal Speeches vann Anders Wall & Allmänna Sången Composition Award 2016, en internationell tävling för kvinnliga tonsättare av körmusik.

Snart presenteras den tredje tonsättaren i serien.

Serien Månadens Körtonsättare kan man följa här ›LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.