Musiken bara måste fram.

När inte de vanliga konsertscenerna förmår, eller räcker till, tar entusiasterna och de fria musikutövarna vid och utökar spelplatserna. Som till exempel Piano Visisons.

Tanken med Piano Visions konsertprojekt är att samma artist som spelar i på Konstakademien i Stockholm även genomför en konsert i en landsortsstad, där klassiska konserter inte är en självklarhet. För närvarande är det städer som Flen och Boden som är kopplade till Piano Visions.

Konsertprogrammen är alltid ambitiösa. De medverkande pianisterna är av toppklass. Som den nu aktuella konserten (höstens sista) med Franciska Skoogh (i bildkollaget överst). Lördagen den 8 december i Flen, söndagen den 9 december på Konstakademien i Stockholm.

Franciska Skoogh har modet att ta med sig två nya, svenska verk i konserten: Unbekanntes Blatt aus Endenicher Zeit av Staffan Storm och Play always as if in the presence of a master av Kent Olofsson, som hon kopplar med Images, bok 2 av Claude Debussy samt Sonat nr 1 i fiss-moll, opus 11 av Robert Schumann.

Allt av Debussy

Tidigare under hösten (28–30 september) var det den stora pianofestivalen Debussy 100, där mer än 20 pianister under tre dagar framförde Debussys samtliga pianokompositioner.

I november framförde Alessandra Ammara  bl a Maurice Ravels pianoepos Gaspard de la nuit.

Och så fortsätter det:

I februari 2019 framträder Staffan Scheja, i mars Melissa Jacobson-Velandia, i april Niklas Sivelöv.

Program och presentationer finns här ›

 

 

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.