Orkestern sitter i Kulturhuset Spira i Jönköping och operasångarna står på Hugoteaterns scen i Operahögskolan, Stockholm. Se där, vad man kan få till med den senaste fiberoptiska tekniken! Den kan överföra ljud med en inte hörbar fördröjning även på långa avstånd.

Med tv-tekniken hålls den visuella kontakten mellan sångare och dirigent.

Två kortoperor

Föreställningen är Operahögskolans mastersstudenters examensproduktion och på repertoaren står The Medium av Gian Carlo Menotti (från 1946) och Glare av Søren Nils Eichberg (från 2014 som i denna uppsättning får Skandinavienpremiär).

Musiken framförs av Jönköpings Sinfonietta (på sin hemmascen) under ledning av Christian von Gehren. Regissör för de båda kortoperorna är Mårten Forslund.

Solisterna är Emma SventeliusCaspar EngdahlIsabella LundqvistSaara Rauvala, tillsammans med gäststudenterna Per-Kristian Ruud-Enggrav och Alina Delgadillo-Espinoza.

Liten turné

Men innan det fiberoptiska kommer in i bilden hinner man ha premiär i Jönköping, Smålands Musik & Teater, den 14 april samt en föreställning den 15 april.

Därefter en föreställning i Värnamo, Gummifabriken, Livesalen, den 24 april, då alltså orkestern finns kvar i Jönköping.

Allt avslutas med framförandet på Operahögskolan den 28 april.

Uppsättningen är ett samarbete mellan Smålands Musik & Teater, Riksteatern och Operahögskolan.

 

 

Mer info här

 

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.