HemDirigenterGöteborgsblåsarna får ny chefdirigent

Göteborgsblåsarna får ny chefdirigent

Göteborg Wind Orchestra är en flitig professionell blåsorkester med 22 musikertjänster. Man har Göteborgs Spårvägar som huvudsponsor och finansieras även av Västra Götalandsregionen och Göteborgs Stad.

GWO ger konserter på hemmascenen Kronhuset men även på andra platser i Göteborg och i andra kommuner i Västra Götalandsregionen. Utöver de konserter som bildar verksamhetens säsongsprogram ger orkestern barn- och skolkonserter samt genomför workshops och samarbeten med verksamheter i det ideella musiklivet.

 

I augusti tillträder Niklas Willén som chefdirigent och konstnärlig ledare för de kommande tre åren. Hans första konsert som chefdirigent  blir fredagen den 8 september i Kronhuset.

Willén efterträder Jerker Johansson, som är kvar som slagverkare i orkestern och kommer även framöver  att dirigera vissa produktioner.

Niklas Willén är bosatt i Tyskland sedan ett flertal år. Där har han bl.a. varit chefdirigent för WDR Funkhausorchester i Köln, Norddeutsche Philharmonie i Rostock samt musikchef pa operan i Rostock. 1992-1996 var han chefdirigent för Nordic Chamber Orchestra i Sundsvall och 2001-2004 chefdirigent för Sönderjyllands Symfoniorkester i Danmark.

Han har också varit förste gästdirigent hos Kungliga Filharmonikerna i Stockholm. Internationellt har han arbetat med orkestrar och i operahus i Europa, Amerika och Asien.

 

Till webbplatsen för GWO ›

 

Foto: Lars Norberg (överst), Tilo Stengel