Högskolan för scen och musik i Göteborg har skaffat sig en gästlärare, tillika Artist in Residence, av yppersta rang: sångerskan Anne Sofie von Otter. Detta tack vare ett förnyat stöd på 1,8 miljoner kronor från Stenastiftelsen för ett Artist in Residence-program vid högskolan som ska pågå 2024–2026.

Redan nu har tre tillfällen planerats då Anne Sofie von Otter möter operastudenterna för workshops och undervisning under läsåret 2024-2025.

Ovärderlig tillgång

– Anne Sofie von Otter är en världsstjärna, och att få knyta en så framstående sångerska till operautbildningen betyder väldigt mycket. Hon har en unik bredd i repertoarkännedom och kommer att vara en ovärderlig tillgång för studenterna. Studenterna kommer att få undervisning i mycket mer än opera, von Otter är ju också en av de absolut främsta uttolkarna av romanser och lieder, säger Monica Danielson, programansvarig för operautbildningarna på Högskolan för scen och musik.Foto: Magnus Gotander

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.